Vida 2022: Un oasis a l’onada de festivals

Alt-J, Black Pumas, Rodrigo Cuevas, Anna Andreu, Parcels o Cat Power només son alguns exemples del reguitzell d’artistes que es van poder gaudir al Vida, un festival idoni per la gent que vol saborejar de bons concerts sense els contres dels macrofestivals

Entre la quantitat i la magnitud de festivals que hi ha a territori català entre finals de juny i principis de juliol, moltes vegades costa decidir quin és el festival en el qual invertir una part important del teu sou mensual. Entre aquesta amalgama està el Vida, un festival situat al voltant d’una masia a Vilanova i la Geltrú en el que la seva proposta indie que barreja tant grups reconeguts i emergents, com nacionals i internacionals, és un dels valors més segurs pels melòmans que volen gaudir d’un festival sense patir d’aglomeracions inhumanes i problemes logístics habituals. Aquest conjunt de característiques el converteix en el festival preferit dels pares (amb cotxets inclosos), fent que la mitja d’edat del festival sigui de les més elevades del territori.

36-20220703_sports_team_4228

Image 36 of 36

Després d’aquesta divagació social entrem a la música que és el que ens importa. El Vida d’enguany va incloure concerts d’artistes de talla mundial com Alt-J, Black Pumas o Cat Power amb resultats diferents. Alt-J no defrauda i el trio de Leeds va fer un repertori ampli centrat en els seus dos últims àlbums. Per la seva part Black Pumas va deixar llampades del que poden arribar a ser presentant el seu disc homònim que tant va sorprendre tots l’any 2019. D’aquesta triada la nota negativa la va posar la cantant d’Atlanta. Cat Power va barrejar alguns problemes de distorsió del seu micro amb certa desubicació a sobre de l’escenari de la cantant. Tot això, va deixar amb un sabor agredolç a la gent que es va apropar al seu concert.

Però si per alguna cosa ens agrada el Vida és per l’aposta pels grups de la terra, tan consolidats com d’emergents, destacant-ne més del segon grup. Mishima va ser un d’aquests grups consolidats que va demostrar perquè porten tants anys sent la banda sonora de moltes llars catalanes. D’entre els grups més emergents destacar tres propostes: El segon millor grup de l’Espolla (fins quan continuarem utilitzant aquest eufemisme tan rar per referir-nos a La Ludwig Band?) va tocar a La Cabana i ho van petar, fins i tot, podríem dir que se li va quedar petit un escenari que estava abarrotat. Una proposta més intimista, però igual de magnètica que La Ludwig Band, va ser la que va presentar Anna Andreu, juntament amb Marina Arrufat, per presentar el seu nou disc, La Mida. Per acabar amb aquesta petita selecció tenim la màgia i el pop cuidat de Carlota Flâneur que va tocar alguns temes del seu proper disc que sortirà als propers mesos.

Fotos: Eric Altimis / Text: Redacció MD