Maria Arnal i Marcel Bagés triomfen en els Alícia de Pau Riba

Els Premis Alícia 2022 s’han celebrat aquesta nit coincidint amb el Dia de la Música, a la Sala Oriol Martorell de L’Auditori de Barcelona. Els Premis s’entreguen anualment a aquells projectes o propostes que destaquen per la seva excel·lència i fomenten els valors creatius, artístics, culturals i socials de la música. Els finalistes i guanyadors dels premis són escollits pels acadèmics i les 44 entitats que conformen l’Acadèmia Catalana de la Música mitjançant una sèrie de votacions.

La gala de lliurament dels premis ha comptat amb les actuacions de l’Orquesta Fierluche en homenatge a Pau Riba, i Rita Payés, l’artista guardonada amb el Premi Alicia 2021 al Talent Emergent.

A banda dels premis i per a celebrar el Dia Internacional de la Música, l’acte també ha comptat amb la ‘Invitació a la Música’ que cada any convida a un creador o creadora d’una altra disciplina artística o professional a reflexionar i explicar la seva relació amb la música i enguany s’ha convidat al fotògraf Francesc Fàbregas. El guardó dels Premis Alícia és una obra original de l’escultora i il·lustradora Carme Solé i Vendrell.

Tarta Relena, un dels grups guardonats al Premis Alícia

La Gala dels Premis Alícia 2022 es pot recuperar i veure demà dimecres 22 de juny, a les 23h, al Canal 33.

L’experiència del 2020 i 2021, amb la producció i emissió dels documentals “Rere el Mirall la Música” i “Els Perfils d’Alícia”, empeny l’Acadèmia a consolidar la idea de produir anualment un documental per a televisió, que aquest any serà en format sèrie. Un documental que es centra en el retrat dels i les protagonistes dels Premis Alícia i de la seva pràctica professional, mantenint la perspectiva pedagògica i divulgativa de la realitat del sector, per una banda, i del valor de la música, per l’altra.

Text: Redaccio MD / Fotos: Alice Brazzit