L’Alícia recorda en Pau Riba

L’Acadèmia Catalana de la Música ha anunciat que enguany atorgarà el Premi Alícia 2022 a la Trajectòria a l’enyorat cantautor còsmic Pau Riba. Sobren els mèrits i els motius, però l’Acadèmia explica que el reconeixement arriba per la seva llarga i destacada trajectòria musical i artística i per haver-se convertit en un dels referents més rellevants del nostre país en l’àmbit de la creació. El lliurament dels Premis tindrà lloc dimarts 21 de juny, coincidint amb el Dia Internacional de la Música, en un acte a L’Auditori de Barcelona. Així mateix, s’ha anunciat els finalistes als Premis Alícia entre els quals hi ha en les seves categories artistes i grups com Rosalía, Maria Arnal i Marcel Bagès, Roger Mas, Tarta Relena i Xavier Sabata.

Rosalía. La incògnita de l’any parla català
Maria Arnal i Marcel Bagés. Tornar a començar
Tarta Relena. Pastisseria Selecta

L’Acadèmia Catalana de la Música ha decidit atorgar el Premi Alícia 2022 a la Trajectòria al músic, poeta i escriptor Pau Riba, per la seva llarga i destacada trajectòria musical i artística, per la seva central, transversal i atemporal influència en la música i la cultura popular catalanes. 

L’Acadèmia destaca que la decisió d’atorgar aquest premi a Pau Riba va ser anterior a la seva mort i és un reconeixement a una trajectòria, una influència i una activitat presents, tal i com demostra la publicació durant aquest proper mes de juny del disc Segona Florada (U98 Music, 2022), de Pau Riba amb l’Orquestra Fireluche

L’Acadèmia Catalana de la Música atorga a títol pòstum el Premi Trajectòria a Pau Riba

Premis i premiats

Els Premis Alícia són els premis anuals atorgats pel sector de la música a Catalunya, amb l’objectiu de promocionar, visibilitzar i posar en valor la música produïda dins del territori català i el conjunt de la seva activitat, sense distinció de gèneres o estils. 

S’han anunciat els finalistes en les diverses categories dels premis. Pel que fa l’autoría, els finalistes són Daniel López, per les composicions de ‘Trencadís’. Espectacle i disc de l’ Orquestra de Músiques d’ Arrel de Catalunya (OMAC); Héctor Parra i Arnau Pons per l’obra ‘Constellations’; Maria Arnal, Marcel Bagés i David Soler, per les composicions del disc Clamor, de Maria Arnal i Marcel Bagés i Roger Mas, per les composicions del disc Totes les flors.

Al Premi a la interpretació, els finalistes són Maria Arnal i Marcel Bagès, Juan de la Rubia, Tarta Relena i Xavier Sabata; a la inter-disciplina, ‘Bach & Forward’, de Marco Mezquida, Juan de la Rubia i Alba G. Corral;  ‘FAM’, de Les Impuxibles, María Velasco i Judit Colomer; música de l’obra de teatre ‘Canto jo i la muntanya balla’, de Judit Neddermann; ‘Farsa: Género imposible’, de Sílvia Pérez Cruz, i ‘Rèquiem de Mozart’, espectacle de música i dansa de Crea Dance Company i l’Orquestra Simfònica del Vallès.

L’Anna Ferrer és finalista al talent emergent juntament amb les Tarta Relena entre d’altres

Anna Ferrer, Irene Reig, Sara Blanch i Tarta Relena són els finalistes al talent emergent i ‘A tope amb la vida’, d’Oques Grasses (Halley Records), ‘Clamor’, de Maria Arnal i Marcel Bagès (Fina Estampa),  ‘Fiat Lux’, de Tarta Relena (La Castanya/The Indian Runners) i ‘Robert Gerhard: Vocal Folksongs’ (Seed Music) a la producció discogràfica.

Respecte el premi Alícia al directe, hi aspiren Marco Mezquida i Orquestra Simfònica del Vallès, per ‘Rhapsody in Blue de Gershwin’; Maria Arnal i Marcel Bagés, pel directe del disc ‘Clamor’; Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya, per ‘Trencadís’ i  Tarta Relena, pel directe del disc ‘Fiat Lux’.

Text: Redacció MD / Fotos: Xavi Torres-Bacchetta