Paco Ibáñez. Sempre ens quedarà París

Paco Ibañez. Foto: Aida García
Paco Ibañez al Palau de la Música Catalana de Barcelona en el concert de fi de gira “50 anys de l’Olympia”. Foto: Aida García

Paco Ibáñez
17 de març de 2021
Palau de la Música Catalana – Barcelona

El pas del temps es pot notar a la seva veu, però gens ni mica en el seu esperit combatent i reivindicatiu. Paco Ibáñez, tot i dir que no volia posar-se en política, va fer evident anit al Palau de la Música Catalana, en el concert de final de gira amb què està celebrant el 50 aniversari de la seva icònica actuació a l’Olympia de París del 2 de desembre de 1969, que les lletres de les seves cançons són més actuals que mai, perquè “la democràcia està en perill”.

Paco Ibañez. Foto: Aida García
Paco Ibañez va reviure al Palau de la Música la seva emblemàtica actuació al teatre Olympia de París. Foto: Aida García

Tanmateix, i defensant que la pluralitat lingüística és sinònim de riquesa cultural, va cantar en castellà, català, gallec, eusquera i francès (idioma que va aprendre de petit quan va viure a l’exili amb la seva família).

Cadascuna de les idees, cançons i, fins i tot, moments fora de guió, van ser aplaudits per un públic, la majoria contemporani a l’artista, que ja el van rebre amb una gran ovació, cosa que feia preveure una gran nit pel cantautor valencià.

Text i fotos: Aida Garcia