LIZ PHAIR. UNA HISTÒRIA GENIALMENT TERRORÍFICA

L’editorial barcelonina Contra publica Historias de terror, el debut literari de Liz Phair, una de les grans referents i icones femenines del rock alternatiu dels noranta. 

Potser els fans de Liz Phair, un dels grans noms del rock alternatiu dels noranta i alhora una de les seues grans icones femenines, aborden el seu esperat debut literari – perquè així caldria qualificar-lo – amb certa sorpresa.

Contra publica Historias de terror, el debut literari de Liz Phair

Els i les més fidels no trobaran aquí massa anècdotes sobre el seu ascens a la primera divisió de l’indie rock, ni tampoc massa claus ni referències musicals per explicar el seu trànsit fins a una certa comercialitat, per molt que tòtems femenins com Patti Smith o Kim Gordon hagen estat citats com a precedents en l’àmbit biogràfic.

En certa manera, Historias de Terror (Contra, 2020) no és una biografia a l’ús. Ni de bon tros. És més aviat una mostra confessional d’aprenentatge vital. Un recull de relats escrits en primera persona, sense ordre cronològic, que exploren – des de la infància fins a la maduresa – assumptes com l’amistat, la família, l’amor, el sexe, les relacions de parella, la maternitat, les diferències socials i culturals o el paper de la dona en la indústria del rock. 

Liz Phair
Historia de terror és la gran revelació del 2020 en la literatura rock

Un col·lecció de textos escrits amb una honestedat i una atenció al detall extraordinària que ens descobreixen a una estupenda narradora, detentora d’una rúbrica que va molt més enllà del que ens haguèrem mai imaginat per les seues cançons, per molt que sempre haja afrontat el foli en blanc sense pèls a la llengua. Una biografia, sense dubtes, sorprenent. Un dels llibres musicals que té tots el números per a ser com l’sleeper del 2020, la insospitada revelació en territori de literatura rock.

Text: Jaume Gallart

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *