LA FOTO DE LA SETMANA. PXXR GVNG

L’estiu de 2014 va ser intens. Mentre la meva dona estava embarassada, vaig començar a col·laborar amb els organitzadors de festes de la sala Razzmatazz. Programaven la sala quatre o cinc dies a la setmana. Es feien dir Middleground i també eren empresa de management. Eren els inicis de l’escena trap a Barcelona. Un dia em vaig passar per l’oficina i em van presentar a uns xavals que començaven a fer cançons. Em van explicar que cada nit es tancaven tots quatre a l’estudi a compondre. La mateixa nit un vídeo del tema a Youtube i gairebe al moment tenien feedback de la gent que els seguia. Eren els PXXR GVNG.

 

Els Pxxr Gvng fent-se un “selfie”. Foto: Xavier Torres-Bacchetta

L’olla ja començava a bullir i ens vam reunir per parlar de la possibilitat de fer fer una sessió de fotos. Els vaig dir que estaria molt bé que es busquessin una idea, un leitmotiv. Vam anar xerrant. Vam quedar que el 16 d’Octubre ens trobaríem al meu estudi. Va arribar el dia. Era el matí. La dona em va trucar des de l’autobús. Creia que havia trencat aigües. Nervis. Parlo amb el mànager del grup: “Anul·lem la sessió?”. Ells ja ho tenien tot preparat. “Què fem?”. Finalment la meva dona em diu que tranquil, que segueixi amb la jornada, que no hem de sortir a correcuita cap a l’hospital. Quedem amb els nois: Daniel, Fernando, Khaled i Steve AKA “Los pobres”. Es presenten amb una vestimenta molt original: uns vestits que han encarregat on apareixen marques que tots coneixem i de les quals som esclaus. Fem les fotos (més tard es farien virals), riem, ens ho passem molt bé i al final els explico que està a punt de néixer el meu primer fill. Em feliciten i els dic que mai oblidaré aquella sessió. L’endemà a les 10 del matí el Pau va arribar al món.

Text i fotos: Xavier Torres-Bacchetta, editor gràfic de Música Dispersa