La Col·lecció de Quim Morales

Quim Morales és una de les figures fonamentals per cartografiar la història de la ràdio al nostre país els darrers 20 anys. Conductor, entre molts altres programes icònics, d’aquella La segona hora que des de la freqüència de RAC1 i durant un tou de temporades ens van delectar els migdies amb el seu humor demencial; ara el podem gaudir a L’última hora del matí de Catalunya Ràdio.

Quin va ser el primer disc que vas tenir?

La banda sonora original de Mazinger Z. De fet, al disc només hi havia el tema principal de la sèrie i la resta era un recull absurd d’altres bandes sonores com la de Star Wars o La casa de la pradera.

Quin casset no deixava de sonar mai al cotxe dels teus pares?

Ciao, Italia, una recopilació ensucradíssima de clàssics de la música melòdica italiana.

Quin és el disc que has escoltat fins a cremar-lo?

Thriller de Michael Jackson.

 

Hi havia cap programa de ràdio musical del que fossis especialment seguidor?

Tinc molt bon record dels vespres de deures i estudi escoltant Station Point Nine, un programa conduït pel llegendari Fernandisco a Los 40 principales.

Alguna anècdota radiofònica entrevistant a cap músic o grup?

L’any 2003 vam entrevistar Sergio Dalma per la presentació del seu disc De otro color. Va estar amable i simpatiquíssim com sempre. L’acompanyava un pianista i vam demanar-li que ens interpretés algun dels nous temes. En Sergio va acceptar encantat, però abans ens va demanar que li imprimíssim la lletra de la cançó perquè encara no se la sabia.

Quin disc hauria de tenir tothom obligatòriament?

Els disc sense títol que van enregistrar Frank Sinatra i Antonio Carlos Jobim el 1967. La millor veu i la millor bossa nova.

Un disc nostrat?

Fràgil de Els Pets.

 

Un plaer pecaminós?

Forever Your Girl de Paula Abdul. I no feu més preguntes, si us plau.

L’últim disc o artista que t’ha fet esclatar el cap?

Future Nostalgia de Dua Lipa.

Text: Oriol Rodríguez / Fotos: Arxiu Quim Morales