Aquesta tardor, nova edició de l’In-Edit Festival a Barcelona

La 19a edició del festival de cinema documental torna en forma presencial.

Enguany, del 28 d’octubre al 7 de novembre, torna el festival dedicat al documental dedicat a la música i torna de forma presencial, després de no poder-ho fer a causa de les mesures per la covid-19 de l’any passat, que va ser totalment telemàtic.  Es podran veure vora uns cinquanta documentals als cinemes Aribau de Barcelona, els quals es divideixen en diverses seccions i amb figures de gèneres tan dispersos com Jaume Sisa, Moby, Tina Turner, Billie Holiday o La Polla Records, amb el que es farà la clausura.

Fotograma de la pel·lícula No somos nada. La Polla Records

La Secció oficial internacional és la que obrirà pas al festival, començant amb el passi d’American Rapstar (2020) de Justin Staple. En el Panorama Nacional, ens trobarem documentals com els de No somos nada. La Polla Records (2021) de Javier Corcuera L’Home Dibuixat. Una conversa amb Jaume Sisa (2021) de Joan Celdran i Àngel Leiro. A Panorama Internacional, Moby Doc (2021) de Rob Gordon Bralver o a-ha: The Movie (2021) de Thomas Robsahm, per esmentar-ne alguns.  A la Gran pantalla, entre altres, veurem documentals sobre grans dones de la música, com Tina (2021) de Daniel Lindsay i T. J. Martin, i Billie (2019) de James Erskine.

Fotograma de la pel·lícula a-ha: The Movie

A més a més, de la mà de la marca de cervesa Moritz, es presenta una secció especial dedicada a la música electrònica amb, per exemple: A Symphony of Noise (2021) de Enrique Sánchez LanschSisters with Transistors (2020) de Lisa Rovner.

A banda d’això, es premia al talent en aquest tipus de documental amb premis internacionals, on els seleccionats són Since Yesterday: The Unsung Pioneers of Scottish Pop (2021) de Carla J. Easton i Blair Young, Bring Minyo Back (2021) de Yuji Moriwaki, Luzmila y los pájaros (2021) de Pablo Mensi; o Constantly Flying: a film about Baba Zula (2021) d’Adriana Cordeiro, documentals que es podran visionar al festival junt amb la projecció dels guanyadors d’anteriors edicions: What I’ve Never Lost (2021) de Marina Thomé, Yo Volveré a Triunfar (2020) de Gabriel Gallardo i Heidy Iareski o Dom Salvador & Abolition (2020) de Artur Ratton i Lilka Hara.

Fotograma de la pel·lícula Luzmila y los pájaros

Finalment, es compta també amb tallers de creació de documental i xerrades sobre alguns els documentals, entra altres activitats i seccions, que arrodoneixen aquest festival que té com a objectiu per la difusió d’aquest gènere audiovisual a vegades oblidat.

Text: Joan Vendrell Gannau / Fotos: Arxiu d’In-Edit