Ferran Palau, Andrea Motis o Judit Nedderman entre les 45 confirmacions al Guitar BCN

Hi ha pocs cicles de concerts que puguin programar de gener a juliol i a més amb artistes nacionals i internacionals de qualitat. Això ho fa any rere any el Guitar BCN i aquest any no podia ser menys. El festival barceloní ha desgranat aquest dijous el cartell de la 33a edició. Entre els 45 noms confirmats podem veure els noms de Judit Neddermann  amb friends com Joan Manuel Serrat, Ferran Palau, Miguel Poveda, Andrea Motis, Manu Guix, Mazoni, Las Migas o XY. En l’àmbit internacional podrem gaudir de concerts de Ligabue, Joe Satriani, Pat Metheny, Zucchero i Adriana Calcanhotto

Instantània de Rogrido Cuevas al Festival Acròbates

El concert que obrirà el festival és un dels artistes de moda del territori català, el metafísic Ferran Palau. L’artista oferirà al públic el 28 de gener l’estrena del seu nou i inesperat disc, Joia. “Un concert únic i exclusiu que no girarà”, segons ha precisat Judit Llimós, directora artística del cicle. Per Ferran Palau, serà una “ocasió especial”, ja que, a més de ser un concert únic per presentar les cançons de Joia també coincidirà amb els seus deu anys de carrera musical. L’artista i productor ha reconegut que, com que no és “gaire nostàlgic” segurament no interpretarà cançons del primer disc, tot i que sí que ressonaran alguns dels grans ‘hits’.

Un altre dels concerts més especials del GuitarBcn serà el de Judit Nedderman. La cantautora de Vilassar ha avançat que l’actuació ‘Judit Neddermann & Friends’, que tindrà lloc el 2 d’abril en el seu debut al Palau de la Música, serà especial perquè comptarà amb col·laboracions per ara misterioses. Només coneixem la presència de Joan Manuel Serrat de la que ha dit que li fa “molta il·lusió”, ja que és un dels seus referents. “Poder cantar amb ell al Palau és com un bateig”, ha bromejat.

En l’apartat logístic, el director de TheProject, Joan Roselló, ha posat en valor que el festival sempre tingui una ocupació superior al 90%, que afirma que respon a la “sensibilitat” per escollir els grups i a l’aposta per premiar el “talent local”. “Fem conviure artistes reputats i consolidats, amb carreres de llarg recorregut, amb propostes més emergents”, ha constatat.

Moment del Ferran Palau a un dels seus màgics directes
Text: Redacció MD / Fotos: Arxiu Música Dispersa