Guillem Roma: un oasis a l’oceà

Guillem Roma (24 d’abril) – Luz de Gas

Kiribati és una petita República situada al nord-est d’Austràlia. Segons els últims càlculs, per culpa del canvi climàtic aquest país serà el primer a desaparèixer en menys de quinze anys. I Kiribati també és l’últim disc de Guillem Roma. El cantant osonenc va celebrar fa unes setmanes tota una festa a la Sala Luz de Gas envoltat de la seva banda al complet, i amb uns i unes convidades de luxe.

La proposta del directe va ser molt clara i encertada: una festa tropical per gaudir amb bona companyia i bona música (sabent que potser en menys de quinze anys tots hem estat ofegats per l’aigua, una crisi econòmica o un conflicte mundial, perdoneu pel pessimisme). Guillem Roma abillat amb un vestit turquesa que recordava al mar va ser el primer a aparèixer a l’escenari. A poc a poc van anar entrant a la resta de la banda a l’escenari: el guitarrista Guillem Plana, Dídak Fernàndez a les percus i Miquel Sospedra al baix. Menció especial per la Marta Roma, germana d’en Guillem, que va estar tot al concert al costat del seu germà, tocant l’instrument que fes falta, fent les segones veus i, fent-li de sidekick en els moments discursius protocol·laris.

Guillem Roma gaudint al Luz de Gas

Guillem and Co van fer un viatge per tot el disc de Kiribati i altres hits de la seva discografia sense presses, gaudint de la vetllada que feia molt temps que esperaven i tenien marcada en fosforescent als seus Google Calendars. I sort que s’ho van plantejar així. La proposta musical de l’artista osonenc neix i brilla en un entorn tropical on no hi ha deadlines ni tasques pendents, i durant una hora i mitja ens va transportar a una platja tropical paradisíaca, això sí amb un mojito de ratafia a la mà.

Estava clar que aquell era un concert especial i van començar a desfilar per l’escenari alguns dels amics més talentosos d’en Guillem. La primera convidada, i començant amb el llistó molt alt, va ser la Sílvia Pérez Cruz que juntament amb el guitarrista Dario Barroso (i en Guillem lògicament) van interpretar ‘La Profecía‘. Després de la cantant palafrugellenca, va ser el moment dels germans Alessio i Giancarlo Arena que van interpretar més d’un tema al costat del protagonista de la nit. Tot el públic estàvem esperant a la cirereta del pastís, a la Meritxell Neddermann, que havia estat anunciada com a convidada prèviament. Desgraciadament, per motius mèdics i per assegurar a arribar al seu gran concert del Palau de la Música amb les millors condicions, la cantant barcelonina no va poder assistir. Així i tot, encara faltava una última sorpresa.

Sílvia Pérez Cruz acompanyada per la guitarra d’en Guillem Roma

La Sala Luz de Gas estava dividida amb una zona amb cadires i una altra per poder ballar. Si tu et quedaves a la barra i feies un repàs entre els assistents dempeus veies diferents cares conegudes. En Guillem, no sé si de forma premeditada o amb molt bona vista, va convidar a tots els convidats que ja havien passat per l’escenari a més de tots aquests oients de luxe a què pugessin a cantar la última cançí junts. El final del concert va ser un gran final de festa. A més dels ja anomenats Dario Barroso, Sílvia Pérez Cruz i els germans Arena, van pujar a l’escenari artistes de la talla d’Anna Ferrer, Selma Bruna o Sandra Bautista, i ajudar a en Guillem i la seva banda a gravar un últim record de la seva gran nit.

Els germans Arena i la banda al complet
Text: Marc Ferrer / Fotos: Xavi Torres-Bacchetta