Arriba la dotzena edició de Girando por Salas

Després d’onze exitoses edicions per on han passat al voltant d’unes 428 artistes com Morgan o El Kanka, torna el Circuit Estatal de Música Popular amb la seva dotzena convocatòria de Girando por Salas.

Aquesta arrenca el dia 1 de març i durarà fins al dia 15 del mateix mes. La iniciativa va ser creada per l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM) i compta amb la col·laboració de la Federació Coordinadora del Circuit de Músiques Populars (FCMP) formada per altres associacions professionals com: ACCES (Asociación Estatal de Salas de Música en Directo), APM (Asociación de Promotores Musicales), ARC (Associació de Representants, Promotors i Managers de Catalunya), ARTE (Asociación de Representantes Técnicos del Espectáculo), MUSICAT (Associació Professional de Músics de Catalunya), PROMUSICAE (Productores de Música de España) i UFI (Unión Fonográfica Independiente).

L’objectiu continua sent, un any més, donar suport a artistes emergents de tots els estils, incloent-hi solistes i bandes, a través del seu programa ofereixen ajudes per la celebració de concerts dintre de tot el territori espanyol, per arribar a més enllà del seu àmbit d’influència natural, a més d’acostar-se a una professionalització musical. Els artistes seleccionats tindran ajuda per la producció i promoció discogràfica dels seus treballs i comptaran amb un mínim de sis concerts repartits fora de la seva comunitat autònoma o a un mínim de tres-cents km dintre d’aquesta. L’any passat artistes com el grup de soul Koko Jean & The Tonics (a la foto), la cantant Sandra Bautista o els indies Chaqueta de Chandal van ser seleccionats per aquesta iniciativa.

Tothom pot participar en les votacions pel públic a partir del dia 28 de març, les votacions i inscripcions es poden fer a través del seu web www.girandoporsalas.com.

Text: Esther Bonjorn / Foto: Desi Estévez