Girando Por Salas ja ha tret la llista de bandes aprovades amb una alta representació catalana

Els Festivals i cicles musicals sempre tenen activat el radar en la cerca de nous grups i artistes, però sempre va bé que iniciatives públiques vetllin per la protecció de la creació i el potencial musical. Una d’aquestes iniciatives és Girando Por Salas que després de 10 edicions i haver donat escenari a 378 bandes, com ara, Lágrimas de Sangre, The Sey Sisters, Núria Graham, Cala Vento, Eva Fernández, o Los Hermanos Cubero, va llançar la Convocatòria Extraordinària GPS11, que va tenir lloc des del 26 d’octubre fins al 2 de novembre.

Avui ja estan disponibles les bandes que poden ser seleccionables entre les quals hi ha una alta representació catala. Entre ells i elles hi ha projectes com 31 FAM, Marialluïsa, Alavedra, Aiala o Cabiria. El dia 8 de novembre ja estaran disponibles els 50 artistes o grups seleccionats que participaran enguany de l’iniciativa.

Alavedra, un dels grups aprovats, en un directe a les festes de la Mercè

GPS és una iniciativa de l’Instituto Nacional de les Artes Escénicas y de la Música (INAEM) sent entitat col·laboradora la Federación Coordinadora del Circuito de Músicas Populars (FCMP). Donada l’excepcional situació de 2020/2021 generada per la pandèmia de la COVID-19 no s’ha pogut desenvolupar una convocatòria ordinària del circuit GPS en estar fins avui tancades la majoria de les sales i estar establertes restriccions a l’activitat fins a primers d’octubre del 2021. Com a condicions extraordinàries i excepcionals per a la present convocatòria, se seleccionaran 50 artistes (bandes i/o solistes) de totes aquelles sol·licituds rebudes que compleixin els requisits. S’ofereix a les bandes i solistes seleccionats, com ja es fes per al tancament de l’edició GPS10, l’opció de l’enregistrament d’un vídeo en directe a una sala aprovada en aquesta edició, amb la possibilitat, si les circumstàncies ho permeten, de que aquest enregistrament es realitzi durant un concert amb públic.

Retrat d’Aiala, una de les artistes aprovades, en un sessió de fotos realitzada per la Noemí Elias
Text: Redacció Música Dispersa / Fotos: Arxiu Música Dispersa