Skygge, Maria Jaume i Janksy entre els grups que participen a la Fira B! que comença avui

Aquest dijous comença la sisena edició de Fira B!, el Mercat Professional de Música i Arts Escèniques, que organitza l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) i que oferirà durant quatre dies 18 espectacles i 38 concerts. L’objectiu és «donar a conèixer i promocionar les darreres creacions dels artistes de les Illes», va detallar l’organització en un comunicat. La inauguració anirà a càrrec del duet d’electrovèrsia Jansky, format per Laia Malo i Jaume Reus, que actuaran, a les 22.30, al Teate Xesc Forteza. Fira B! se celebra a Palma, als teatres Principal, Xesc Forteza, Catalina Valls i Mar i Terra, a Es Baluard i a la Plaça Major. Els cinc escenaris allotjaran diferents estils musicals: un dedicat al pop, rock i la música indie, un altre al jazz, un altre a l’electrònica, un més per a clàssica, i un altre de músiques del món i contemporània.

Salvatge Cor son una de les bandes que participen de l’edició d’enguany del Fira B!, el Mercat Professional de Música i Arts Escèniques, que organiza el Institut d’Estudis Baleàrics

Les actuacions musicals del dia d’aquest dijous seran de Skygge, Maria Jaume, Guiem Soldevila, Alanaire, Agost, Salvatge Cor i The Prussians, a l’Aljub des Baluard. Al pati exterior del museu actuaran Persona, The Trikinis, La Ludwig Band, Perill!, Jack in Water, Ombra i Go Cactus. Mentrestant, al Xesc Forteza actuen Blai Vidal Aigö Projects, Tugores, Cala Joia, Gipó, Anna Ferrer i els citats Jansky. Pel que fa a les actuacions d’arts escèniques previstes per avui, són Partycitypate, al Teatre Mar i Terra; Anava amb bicicleta i em van dir terrorista, a la Rambla (davant l’escultura de Chillida); i Nua (Radiografia d’un trastorn), al Teatre Principal.

 Pel que fa a les jornades professionals Fira B! PRO, la primera és també aquest dijous, a les 9.30 al Mar i Terra amb la taula rodona La creació a la realitat actual. Ja a les 16.00 hi haurà la jornada de treball Descobreix el món de la creació de la música amb intel·ligència artificial, amb Skygge. També hi haurà jornades professionals en l’àmbit de les arts escèniques, però en aquest cas seran en format en línia. Destaquen Coneix qui programa i Residències artístiques, procés creatiu i desenvolupament artístic.

Text: Redacció Música Dispersa / Fotos: Arxius dels artistes