La FiM: l’epicentre de la música emergent

El passat divendres 6 de maig va arrencar la 18a edició de la Fira de Música Emergent i Familiar de Vila-seca (FiM). L’edició es va celebrar durant els dies 6, 7 i 8 de maig a Vila-seca amb total normalitat. Després d’una aturada de cinc anys, l’any passat per fi va renéixer amb molta expectació. Aquest any, segons l’organització, van acudir un total de 9.000 assistents i 400 professionals acreditats, un 15% més que en l’edició anterior.
Maria Hein a l’escenari del FiM

La tarda de dissabte va arrencar amb la barcelonina Mariona Serrasolses o més coneguda pel seu nom artístic Maio. A l’hora del cafè, la cantautora va actuar al Parc de la Formiga per presentar el seu àlbum debut Des dels marges (Propaganda pel fet, 2021). La cançó més destacada va ser precisament ‘Progresso adequadament’. Un tema en clau positiva que parla dels vincles sincers i l’empoderament col·lectiu.

Els següents en actuar va ser el grup urbà Doble & Hug Sound amb la banda Basement Band. El duet juntament amb la banda va animar a tot el públic amb els seus temes més ballables com ‘Duele’ i ‘Déjalo Salir’ juntament amb la Sofía Gabanna que va pujar a l’escenari i ens va delectar amb el seu flow i posada en escena. Per acabar la seva actuació, van interpretar el tema ‘Young, Wild & Free’ dels rapers Wiz Khalifa i Snoop Dogg.

Instantània de Maria Hein i Lluís Cabot

Per canviar totalment de proposta, va arribar el torn de Maria Hein. Tot i que en un principi semblava tenir diferents problemes de so, no va ser un impediment per fer una bona actuació. Així, vam poder vaudir d’algunes cançons més antigues amb les del seu àlbum debut Continent i contingut (Hidden Track Records, 2021) produït per Ferran Palau.

Començava a marxar el sol i a l’escenari gran del Castell de Vila-seca van inaugurar el seu show en directe Ariox i Galgo Lento. Era la primera vegada que feien l’estrena en directe del seu àlbum: Mama, l’amor em dona mal de cap (Luup Records, 2022). Però, tampoc van deixar de tocar la primera cançó que van fer junts ‘L’estiu amb tu’ amb la que van fer capicua per acabar el concert.

Twin al Festival de Vila-Seca

Per acomiadar la nit, Sofía Gabanna, germana de l’artista Nathy Peluso, va pujar a l’escenari davant d’un públic més jove i festiu per presentar el seu elapé Maté al Amor (Buenos Hermanos, 2022). Només amb un peu a l’escenari, la seva energia ja estava al cent per cent i va continuar així fins al final. De cap altra manera podria haver aprofitat millor l’altaveu del FiM que busca precisament donar veu a tot el talent amagat i trencar amb qualsevol classe de prejudici.

Text: Esther Bonjorn / Fotos: Sara Aminiyan