Estrenem ‘La Solució’ de Guineu feat Joan Colomo

Una nova cançó en català sempre és una bona notícia. Encara és millor notícia si es una canço de la Guineu. I sí, encara pot ser millor notícia si a la cançó col·labora l’irrepetible Joan Colomo. Us deixem aquí la nova perla cuquitrash però passada pel filtre del pop, ‘La Solució’. A més de l’estrena us deixem unes preguntetes que li hem fet a la Guineu sobre ‘La Solució’ i el futur. 

D’on surt ‘La Solució’?

‘La solució’ la vaig composar a l’estiu i no va ser fins al moment de pensar en la producció que vaig pensar en el Colomo. Tenia clar que la cançó magradava però que podria agradar-me molt més si aquest cop feia les coses diferents. Així que no vaig produïr-la amb l’equip de sempre i directament vam fer un mano a mano amb el Joan, excepte la mescla que la va fer el Sergio Pérez perque als dos ens flipa com treballa.

Com ha estat treballar amb en Joan Colomo a la producció?

Treballar la producció amb el Joan ha molat moltissim. Perquè és que a més de que soc fan de la seva persona així en general, és un geni, creatiu, honest i generós. En zero coma et fa sentir com a casa i a nivell tècnic en un pim pam ja tenia una proposta de producció xulíssima, no va caldre donar-hi gaires voltes.

En Colomo també participa. Com ha anat la col·labo?

Sincerament, respecte a les col·labos és la primera vegada que decideixo fer-ne una amb la meva música, sempre em trobava a l’altra banda. Quan et conviden és molt diferent perquè no deixa de ser quelcom que “no és teu” i et fa certa por espatllar-ho o això sentia jo sempre, massa responsabilitat. En canvi fer-ho al revés, ha sigut com fer una cosa completament a mitjes. Compartir-la abans de que tingui forma i crear-la entre els dos, al final és com que tens un fill entre dos i ho vius en companyia. És molt bonica aquesta sensació. Però crec que això ha de sortir de l’ànima, ara mateix no tinc cap altra cançó al cap que em vingui de gust fer amb algú altre… però mai se sap!

‘La Solució’ evidencia una evolució del cuquitrash cap a sons més propers al pop sintetitzat.

Passar d’un cuquitrash més punkarra a un pop més sintetitzat ha tingut molt a veure amb en Colomo i per això el vaig escollir. Em venia molt de gust mostrar la meva part més popera. Alhora no deixa de ser una mica la direcció que estic prenent en el que seran las properes cançons que sentireu. Tot i això, penso que el punk mai acaba de morir i sempre està present d’alguna forma o una altra.

És la solució l’avançament del teu pròxim elapé?

La Solució és un single que no forma part de cap treball.

Què onda a partir d’ara?

Se vienen cositas. (Riures) Estic treballant en cançons noves que acabaran formant un LP però encara necessito uns quants mesos perquè tot agafi forma… Les que tinc més avançades i, en concret, una de les meves preferides la faré pública bastant aviat! I és bastant diferent al que he fet fins ara. Quins nervis.

Text: Redacció MD / Fotos: Lídia Rebollar