Estrenem “Surre”, el nou tema TMATNB, electrònica de ressaca per a matins de primavera

TMATNB

Electrònica lisèrgica (ells, Betu, Marc i Jandro, en diuen de ressaca), TMATNB ( The Morning After The Night Before) són els nens meravella de l’escena de club de Barcelona. A Música Dispersa estrenem “Surre” l’últim avançament del seu imminent EP, Cheat Meal (Montobello,2021).

 

I quina va ser la nit en què va començar tot?
Sempre ens havia molat l’electrònica però mai ens havíem capbussat en el gènere. El detonant de TMATNB va ser que vaig (Betu) anar a viure a Berlín i en Marc m’anava visitant de tant a tant. A Berlín l’electrònica i el club són un estil de vida i a partir d’aquí vam decidir començar a explorar el concepte TMATNB que són les inicials de The Morning After The Night Before. Al cap d’uns mesos es va afegir el Jandro al projecte, aportant el seu atractiu (riures) i els beats.

Un nom, TMATNB, que és tota una declaració de principis.
Dóna nom al gènere que practiquem: l’electrònica de ressaca. Un estil on explorem les sensacions i l’estat d’ànim del matí després de la nit anterior. Per a nosaltres  representa un estat d’ànim de nostàlgia i de melancolia sense oblidar la efervescència de la pista de ball. Una electrònica dissenyada per escoltar-la a casa i que s’acaba completant amb l’experiència audiovisual del directe. Actualment, estem treballant conjuntament amb dos currantes de Lateral Thinking que estan creant la posada en escena de l’espectacle que acaba de definir l’estat d’ànim de la banda. Ens morim de ganes d’ensenyar-vos-ho.

TMATNB no és, però, el vostre primer projecte. 
Sí, des d’adolescents que hem tingut diverses bandes de col·legues. El Jandro va ser bateria de molts grups d’indie rock i punk rock. El Mingu i jo vam tenir una banda prèvia a TMATNB influenciada per grups de Seattle dels 90 com Alice in Chains o Soundgarden i del stoner de grups com Kyuss o Queens of the Stone Age.

I ara quins són els vostres referents?
Els referents passats són molt diferents als que tenim ara, però ens han servit per arribar fins on estem actualment. Cada etapa et porta a una altra etapa: de Red Hot Chilli Peppers o Arctic Monkeys, com a referents populars de l’adolescència, passant per Led Zeppelin fins a arribar a referents actuals que influencien el nostre so, com Atoms For Peace, Apparat, LCD Soundsystem, Bon Iver, James Blake, HVOB, Kelly Lee Owens, Jamie XX

Vau debutar ara fa un any amb l’EP It’s OK. Tot ha canviat molt des d’aleshores. 
Era un altre món, literalment! Febrer del 2020… Ens les creiem molt felices quan vam treure l’It’s OK. Ens van cancel·lar la majoria d’entrevistes de promoció del disc i onze bolos. Qui ens havia de dir que 15 dies després de treure el nostre EP debut sobre el trànsit emocional de la festa a la ressaca prohibirien la festa i la vida de club?

TMATNB
TMATNB estrenen “Surre”, nou single d’avançament del seu segon EP Cheat Meal. Foto: Arxiu TMATNB

El vau poder presentar en directe?
El nostre primer directe el vam fer el 12 de desembre al Pumarejo dins del cicle Cool PPL Confined. Amb tot, estem contents perquè en aquests 12 mesos no hem parat de crear noves cançons i de tenir noves idees per fer créixer el projecte. Aquest 2021 presentarem el segon EP i esperem que el món ens tracti millor que el 2020.

Com són els TMATNB que descobrim a Cheat Meal?
En aquest segon EP obrim la porta a una electrònica més pausada i atmosfèrica. Seguim abraçant la nostàlgia del nostre gènere i refinant el bombo a negres. Procurem practicar una electrònica més cuidada i més suau, cada vegada més dirigida a escoltar-se també fora dels clubs i donant-li un twist sonor més contundent en els directes. L’àlbum es titularà Cheat Meal i se centra en aquells plaers efímers que no són saludables però els fem repetidament: des de menjar fast food, a sortir de festa i arribar a casa el dia després.

Avui publiqueu “Surre”, el nou single d’avançament del disc. 
És un tema que representa la necessitat i la sensació de prendre’s un descans després d’entrar en bucle amb mals vicis: beure, fumar, el menjar fast food… Excessos molt humans que acaben sent plaers efímers poc saludables.

Amb què somieu?
Que puguem presentar el disc en la major normalitat possible i que no ens cancel·lin els concerts que ja tenim agendats. Tenint en compte com està el panorama, ja és demanar molt. Més enllà d’això, seguir creant i començar a col·laborar amb altres artistes de l’escena electrònica nacional.

Text: Oriol Rodríguez / Fotos: Arxiu TMATNB