La puresa imparable

Queralt Lahoz
Disseny Hub Barcelona, Festival Cruïlla XXS
11 de Juny de 2021

Fa un parell de setmanes que es repeteix la proposta llançada l’any passat pels organitzadors del Festival Cruïlla de fer una edició en petit format (o XXS) aquest any com a prèvia d’un festival que tornarà a la ciutat dels dies 8 al 10 de juliol. En aquest marc, l’eclèctica Queralt Lahoz va fer la presentació oficial del seu primer LP Pureza que va publicar a finals del maig. La seva és una proposta que barreja molts estils: flamenc, hip-hop, R&B, soul, son cubà, i fins i tot boleros “a cappella”! Tot amalgamat per la potència escènica i vocal de la cantant i compositora nascuda a Santa Coloma de Gramenet.

Queralt Lahoz amb el seu inseparable escuder, Jahzzmvn

El vespre va arrancar amb temes com “El Tiroteo o “Con Poco” per començar a escalfar motors amb una Lahoz molt urbana amb samarreta blanca i llançada amb el seu fraseig i els seus acompanyants: bateria, teclats i les encertadíssimes bases del Jahzzmvn. Passats uns cinc temes i ja amb l’ambient caldejat, la gramenenca va desaparèixer de l’escenari per tornar enfundada en un vestit negre amb transparències de producció pròpia (“es lo que tiene ser hija de costurera granadina!”)

A aquest punt del show la Queralt ja va demostrar que va sobrada d’energia dalt l’escenari i té un futur imparable. Va anar desgranant la resta del seu nou disc combinat amb cançons del seu primer EP 1917 que va dedicar a la seva àvia. Va ser el moment de temes com “Drogas Caras“, “Como Puñalá” o “Me gusta” i el públic aquí ja estava dempeus ballant i corejant les cançons sense parar. Molt destacables la bulería desconstruïda “La Misa” o la intensa “Si la luna quiere” i la dedicatòria a la malaurada Gata Cattana amb el tema “La prueba“. L’escenari Disseny Hub on es va fer el concert era una mica estrany amb aigua pels voltants (no sabem si hi havia cocodrils), una plataforma sobre l’aigua pel públic amb taula i unes graderies, tot un repte físic de distància i indiferència per qualsevol artista que Queralt Lahoz amb el seu talent i puresa va trencar sense despentinar-se.

Queralt Lahoz amb tota la squad
 
Text: Pere Pardo / Fotos: Xavi Torres-Bacchetta