La Contracrònica del Cruïlla

Cruïlla (8 – 10 de juliol de 2021), Barcelona

L’últim dels tres grans festivals que (d’alguna) han retornat a la normalitat, també va ser el més ben organitzat de tots ells. Un Cruïlla que va tenir en els Manel els grans guanyadors del festival en un concert genial en què des de la seva exquisida apatia van elevar al cub tot el potencial del seu repertori: aquesta relectura de ‘Al mar’ amb un sample de ‘Mi gente’ de J Balvin va fer esclatar més d’un cap. Però això va ser la segona nit, la de divendres. La vetllada inaugural va estar dedicada (gairebé) íntegrament al rap i gèneres que el voregen. Havia de ser la nit de Kase O amb el 10 aniversari del seu projecte Jazz Magnetism, però van ser els madrilenys Natos y Waor, amb la seva conjunció de hip hop de la vella escola i trap el que s’ho van cruspir tot.

002-Rayden-©Eric-Altimis

Image 2 of 30

Més enllà de Manel, divendres això del Cruïlla va ser un veritable festival amb Carolina Durante, Novedades Carminha, els anglesos Two Door Cinema Club, La Casa Azul i clàssics com Amaral i Sopa de Cabra.

El festival barceloní es va acomiadar dissabte 10 de juliol amb una jornada melting pot marca de la casa en què al Parc el Fòrum van resonar temes de, entre altres Leiva, Dorian, Morcheeba i Izal.

Text: David Simón / Fotos: Xavi Torres-Baccheta i Eric Altimis