Brighton 64, Igual no nos da igual

Brighton 64 – (Divendres, 22 d’Abril) Sala Upload

“Mods, mods, mods, we are the mods!” Amb aquest càntic emblema es coronava i celebrava el 40e aniversari de la formació de la banda barcelonina, Brighton 64, en el concert que van oferir a la Sala Upload.

No només celebren quaranta anys junts damunt l’escenari, sinó que presenten també el seu darrer treball “Mas de lo Mismo” un nou LP que conté noves versions  de grans èxits com “La casa de la bomba”, “Barcelona Blues” o “Conflicto con tu ayer” i noves cançons potentíssimes  com “Mi guitarra és mi fusil”  un conjunt de cançons perquè esdevinguin encara més, clàssics moderns.

Jugaven a casa i evidentment es va notar. Més de dues hores de concert on es va repassar la seva extensa discografia i on van combinar cançons per demostrar, un cop més, que més del mateix és més del millor. Tenen aquella cosa que, en qualsevol moment que escoltis temes com “Fotos del Ayer” , “Caminos por recorrer” o el “Mejor Cóctel”, et transporten a una època en què, en el fons, escoltar música, ballar-la i tocar-la en directe era el més important.

Brighton 64 sobre l’escenari de la Sala Upload

I és que els Brighton 64 és una banda d’aquelles en les que els fans en són molt fans i en aquesta ocasió se’ls va honorar incloent en la vetllada l’actuació dels “Brighton Legends”. I qui són aquestes llegendes? Doncs ni més ni menys que els antics membres del grup, Pablo Giménez (Brigatones) al baix i l’incombustible Tino Peralbo a la bateria. Amb ells vam viure un dels moments àlgids de la nit, quan els dos van recuperar els seus llocs a la banda i van recuperar (O millor dit, ens van recordar) l’energia primigènia dels Brighton 64 tocant temes com “Bola y Cadena” o “Calle 46”.

Tot això per culminar i acabar un cop més, una nit més,  amb el seu icònic mash-up “La casa de la bomba / Haz el amor”. En aquell moment, velles i noves generacions constatem que el punk , el power-pop i fins i tot els ramalassos hardcore estan més vius que mai, que els directes són eixordadors i els mod(ernistes) amb les seves parques van suar una nit més.

Text i Fotos: Laura Peña