EL CINEMA TAMBÉ TORNA A LES NOSTRES VIDES

La “nova normalitat” sembla que a poc a poc es va fent camí a les nostres vides culturals. A falta de saber com podrem ballar i (potser) gaudir dels concerts, el que sí està clar és el que els cinemes, també, volen tornar a obrir les seves sales, desplegar pantalles i oferir-nos una estona d’històries de ficció en pantalla gran.

Molts són els festivals de cinema que han hagut de reconvertir les seves edicions durant aquest confinament. El D’A Film Festival, la Mostra Internacional de Films de Dones, el DocsBarcelona… han trobat en plataformes digitals la manera d’arribar a tots nosaltres… En dies de confinament ha estat una gran sort poder gaudir de la seva programació a través de l’streaming

Ara, però, ja hi ha data per a l’obertura de sales i, sobretot, per a la celebració, físicament, de la manera normal a l’estil de la vella escola, del primer festival de cinema al país. Apunteu les dates: 19 i 25 de Juny respectivament. El primer és el dia en què obriran les primeres sales de cinema a Barcelona (a altres punts del país ja fa dies que hi ha sales en funcionament). La segona data, l’inici del Barcelona Film Fest.

La majoria de sales de cinema obriran el proper 26 de Juny amb grans estrenes com Personal Assistant de Nisha Ganatra (i Dakota Johnson), però, abans, el 19 de Juny, els Renoir projectaran Little Joe de Jessica Hausner i Los lobos de Samuel Kishi Leopo reconegudes i premiades, justament, en la passada edició del D’A Film Festival. La primera és una cinta de total actualitat que no us deixarà indiferents i us farà replantejar si la vostra suposada felicitat és certa. La segona, un retrat cru de la immigració mexicana al somni nord-americà (i uns nens que són una delícia).

I pel que fa als festivals de cinema, si, la ciutat, el país, necessita saber que la indústria cinematogràfica està més vigent que mai i que les grans estrenes internacionals també poden tenir lloc al nostre país. Així, el 25 de juny es donarà el tret de sortida de la quarta edició del Barcelona Film Fest, que s’allargarà fins al 2 de juliol. Si tot va com és previst, ho farà, amb les mesures de seguretat pertinents, amb l’estrena del segon llargmetratge de David Ilundain, Uno para todos, protagonitzat per David Verdaguer i que centra la seva trama en l’educació. Una retrospectiva d’Èric Rohmer completarà una programació justa i precisa. Podeu consultar tot el cartell al lloc del festival