Sis artistes catalans seleccionats per al projecte #GPS12 de Girando por salas

Cabiria, Emlan, Koko Jean & The Tonics, Suu, Tribade i Vic Mirallas, han estat seleccionats entre un total de 26 representants d’un ampli catàleg sònic: jazz, pop, hip-hop, músiques del món, rock, soul, cançó d’autor… per a l’edició #GPS12 del projecte Girando Por Salas.

Aquests 6 artistes, seleccionats entre aquells dels 739 aprovats que complien les bases de la convocatòria entre un total de 908 inscrits, rebran ajudes per a la celebració de concerts dins del circuit de sales a tot el territori estatal com a foment de l’expressió més viva de la música popular. Aquests concerts (per al desenvolupament dels quals s’han inscrit ja 190 sales de tota la península) es realitzaran fora de la zona residència de cada artista o a un mínim de 300 quilòmetres. Amb això es vol potenciar els talents musicals emergents i la difusió més enllà del seu àmbit d’influència natural, així com incentivar-ne la professionalització. Així mateix, els artistes rebran una ajuda per a la producció i la promoció discogràfica dels seus treballs, potenciant amb això tant la producció discogràfica com l’estabilitat del circuit de sales de música en directe.

Koko Jean & The Tonics un dels grups selecccionats

A més dels vots emesos per tots els representants del jurat, el públic, a través del web de Girando Por Salas, va poder votar les bandes i solistes preferits i els 20 més votats van comptar amb un vot extra a sumar als que pot atorgar-li el comitè de selecció. Dels 26 seleccionats, 5 han comptat amb suport del vot popular.

AQUESTS SÓN ELS SELECCIONATS PER A #GPS12:

A BANDA DA LOBA
BODY & THE SOULERS
CABIRIA
COLECTIVO DA SILVA
COMANDANTE TWIN
EMLAN
EVA RYJLEN
HAFA AFROSWEET
IZARO
JAVI RUIBAL
JOVEN DOLORES
KARMENTO
KOKO JEAN & THE TONICS
MARÍA GUADAÑA
MOLINA MOLINA
PABLO LESUIT
PIPO ROMERO
SALAZAR
SANTERO Y LOS MUCHACHOS
STAYTONS
SUU
TRAVIS BIRDS
TRIBADE
VENTURI
VIC MIRALLAS
ZETAK

Text: Redacció MD / Fotos: Xavi Torres-Bacchetta i Desi Estévez