Galgo Lento: “Hem volgut tractar l’amor des de diferents facetes”

Després de compartir el primer tema junts ‘L’estiu amb tu’, Ariox i Galgo Lento uneixen forces en el seu disc conjunt: Mama l’amor em dona mal de cap (Luup, 2022). Un disc que fa un recorregut passant per totes les facetes de l’amor, inclús les més amargues. 

Els dos vau començar més o menys durant el confinament.

Galgo Lento: Jo vaig començar una miqueta abans. Cap al 2018 vaig treure les meves cançons. Abans produïa, feia bases per un segell. L’any 2019 vaig treure un projecte amb un altre nom. Al principi feia les cançons per altra gent i un dia vaig pensar a fer-les jo. Al confinament sí que va sorgir Galgo Lento, tenia molt temps per pensar.

En quin moment vau decidir gravar el disc junts?

Ariox: El single que vam fer junts va anar molt bé i a més d’això hi havia molt bon rotllo entre nosaltres. Ens van fer la proposta de fer el disc junts i ens va encantar.

Al confinament van sortir molts artistes. Als dos us uneix el mateix espai de composició que és l’habitació. Què més us uneix?

G: El fet de tractar temes i les cançons de maneres similars també. De fer-ho tot a casa, com un producte molt íntim. 

A: Quan veus que dos projectes s’ajunten i fan una cosa com el que hem fet, alguna cosa hi ha d’haver. 

G: A les col·laboracions es veu una mica dels dos. Crec que els nostres estils no estaven tan lluny l’un de l’altra. 

Teníeu el títol i la durada abans de compondre? 

G: Ens va servir molt de punt de partida. Teníem cançons, però no ens acabaven de convèncer i això ens va fer pensar en quina forma li volíem donar. Vam ficar el nom quan vam fer l’última cançó que apareix al disc que és la primera que vam fer i això va donar el rumb al projecte. Per molt que tinguem un estil diferent ens trobàvem en aquest àmbit de la lletra, sempre parlem de l’amor. Hem volgut tractar l’amor des de diferents facetes com de parella i també l’amor cap a un mateix. Hem volgut profunditzar en aquest concepte. 

A: Sí, des de la intensitat on ets sents més vulnerable o enamorat/da i plena fins a la intensitat del moment que estàs plena de sentiments que no és el mateix. A l’àlbum es pot veure aquesta progressió. Una cosa a destacar del disc és que hem fet dues cares, la cara A i la cara B. 

G: Amb l’excusa de tenir les dues cares, hem volgut fer una cara més enfocada a la tristesa. Volíem mostrar el camí que fa l’amor des del primer dia quan tot és fantàstic fins al final. 

A: Jo crec que amb aquest disc hem experimentat bastant. Només pel fet de fer un disc amb un altre artista, encara que tampoc hem fet totes les cançons juntes. Aquest punt d’experimentació també ens ha ajudat per fer coses diferents. Quan vaig fer ‘Per cada nit’ la vaig fer pensant que duraria trenta segons. 

Partir d’aquesta base fa canviar el procés creatiu i surten coses diferents.

G: De la manera que hem treballat ens ha donat igual seguir l’estructura d’estrofa i tornada. 

Utilitzeu melodies alegres per lletres tristes…

A: Sí, de fet ‘Pacte de Sang’ és bastant dura la lletra i és una cançó que l’hem fet amb en Vernat. Quan ens va presentar aquesta proposta, estàvem a l’estudi i vam flipar amb la progressió que fa la cançó. 

Teniu algun somni encara sense complir?

A: El meu somni seria fer un àlbum produït pel Xicu.

G: A mi el que em molaria és tocar a més festivals i treballar amb més penya també. Vull experimentar el mateix que amb l’Ariox, no tant per fer un projecte col·laboratiu sinó per fer música i dedicar-m’hi. Jo el que he vist és que és molt difícil. Les coses no tenen per què anar ràpides poden anar creixent a poquet a poquet.

A: Aquests anys han sigut molt intensos. Tenim moltíssims estímuls, molta música. Si vols que et vegin t’has de fer veure. Jo crec que és aquest treballar d’estimar el projecte.

Text: Redacció MD / Fotos: Niamh Barry