‘The Novice’ dona el tret de sortida a la nova edició de l’Americana Film Fest

 
L’Americana Film Fest comença avui, dimarts, amb ‘The Novice’, una història d’una obsessió, i projectarà una trentena de llargs i quinze curtmetratges entre els cinemes Girona i Zumzeig, i també estarà disponible a Filmin. L’edició a la ciutat comtal durarà fins el 20 de març i passarà per Madrid del 24 al 27 de març. A més de ‘The Novice’, el certamen projectarà films com ‘Jockey’, de Clint Bentley; ‘Zola’, de Janicza Bravo; i ‘Mass’, de Fran Kranz. El festival de cinenma independent nord-americà també dedica una retrospectiva al director Tim Sutton, creador d’obres com ‘Funny Face’ o ‘The Last Son’.
 
‘The Novice’ (La Aspirante) és un dels films indies del 2021. Dintre del circuit independent s’ha aconseguit emportar tres premis a Tribeca i cinc nominacions als Independent Spirit Awards. La pel·lícula és el debut de Lauren Hadaway a la direcció i amb Isabelle Fuhrman (La huérfana) com a protagonista, i gira entorn de l’obsessió d’obtenir la victòria en el món de l’esport.
 
Els sis dies de cinema independent nord-americà es tancaran amb una altra òpera prima, ‘Nine Days’, d’Edson Oda que compte entre els seus productors a Spike Jonze, director de ‘Her’. La pel·lícula guanyadora del premi a Millor Guió al Festival de Sundance fantaseja amb el destí de les ànimes, barrejant idees filosòfiques i metafísiques.
 
A més de l’apartat cinematogràfic, el catàleg es completa amb dos documentals ‘We Were Once Kids’, d’Eddie Martin, i, d’altra banda, ‘All the Streets are Silent’, un documental dirigit per Jeremy Elkin. Aquestes dos docus serveixen com a complement de luxe de la pel·lícula ‘Kids’ de Larry Clark.
 
Text: Redacció MD / Fotos: Fotograma de ‘The Novice’