Estrenem ‘Tot allò que els molesta’, nou tema del raper Yung Rovelló

Una economia en estat crític, la pandèmia està fent avisos de tornar amb força, manques de llibertat en molts àmbits… Estem vivint temps convulsos i és una de les raons de ser de la música. Yung Rovelló n’és conscient i per això ha composat ‘Tot allò que els molesta’ un tema que parla sobre la desprotecció del català a les aules i les escoles. Des de Música Dispersa defensem la nostra llengua i per això estrenem aquest nou tema i videoclip.

Yung Rovelló és un raper i cantant alt maresmenc que comença la seva aventura a finals de 2018, amb cançons autoproduïdes. Influenciat pel trap americà, el hip hop, i la música popular catalana en Rovelló fa música ballable, festiva, però amb un missatge contundent i crític com podent veure en aquest cançó, en la qual deixa de banda la festivitat per utilitzar un beat cru per expressar la seva ràbia.

Retrat Black&White de Yung Rovelló

Jordi Roigé (Lokevivi), aportant aire nou al projecte, va passar a ser el productor principal del grup. Sense oblidar les seves principals influències es comença a apreciar un gir estilístic on la música festiva catalana i la música popular del país agafen encara més importancia a les seves creacions, això sí, sense perdre la seva identitat urbana.

Fa poques setmanes del llançament del seu àlbum, ‘Seny i Rauxa’, però Yung Rovelló està més creatiu i amb més força que mai perquè té molt a dir i molt del que queixar-se. Ara aprofita la seva frustració per la sentencia del 25% a les escoles catalanes per parlar alt i clar al nou single ‘Tot allò que els molesta’. Un tema que parla de la impotència davant sentències injustes, les ganes de lluita, la reivindicació, l’amor per la cultura, la llengua i la terra. 

Text: Redacció MD / Fotos: Arxiu de l’artista