TXARANGO VAN “A LA DERIVA”

De mica en mica anem descobrint els detalls d’un dels discos més esperats d’aquesta temporada, el quart i darrer treball de Txarango, De vent i ales (Halley Records, 2020). I és que si setmanes enrere el grup del Ripollès va estrenar un documental en què relata el procés vital que ha inspirat la seva nova col·lecció de cançons, ara han descobert “A la deriva”, primer senzill d’avançament d’un àlbum que veurà la llum el pròxim divendres 19 de juny.

Peça modelada amb l’habitual declinació sonora de Txarango: mestissatge mescla de ritmes i sons amb una sensibilitat especial per envoltar-ho tot d’una captivadora melodia de sensibilitat pop; “A la deriva” parla de l’huracà a què sovint ens arrossega la vida, és a dir d’aquella angoixant sensació d’estar anant constantment a la deriva. Uns versos curulls de referents imprescindibles en l’imaginari ideològic del col·lectiu com Rosa Parks, Martin Luther King, el Che Gevara o Víctor Jara.

El videoclip que acompanya el llançament ha estat dirigit per Bernat Almirall, fotògraf de capçalera de Txarango, i compta amb imatges de la gira que van oferir a l’Índia el febrer del 2018.

Text: Oriol Rodríguez
Foto: Bernat Almirall