TOTHOM ESTIMA YO LA TENGO

Diverses de les bandes més destacades de l’escena indie catalana declaren el seu amor per les icones del gènere, Yo La Tengo, amb un disc de versions que ha publicat el segell Edita la Servidumbre

DD.AA
“Yo La Tengo C (L) overs”
Edita la Servidumbre (2020)

Llegia fa uns anys en una entrevista que li feien a Ira Kaplan, un dels dos ulls, o cervells, o peus, o fundadors de Yo la Tengo, i li preguntaven que “Per què servia un disc de Yo la Tengo” ? L’home, molt dignament responia que ells eren uns dedicats a l’hora de fer cançons i que el que volien era motivar a la gent a que fes coses.
No ho sap prou Ira Kaplan, perquè el segell independent Edita la Servidumbre, s’ha encarregat que un bon munt d’artistes de tots els pals possibles de la música facin versions de cançons de Yo la Tengo i el resultat sigui un disc molt genuí que res podria envejar a qualsevol disc de versions. En total 52 (!) versions que els artistes participants molt acuradament aconsegueixen portar al seu terreny. I el que és millor, ho han penjat al Bandcamp gratuïtament per el gaudi de tot el personal.
Versions tant captivadores com la que Monsk +Grintx fan de “Blue Line Swinger”… Set minuts que podrien omplir qualsevol banda sonora vital. Versions com la que fan Les Atxes amb The Missing Leech on la Guillermina Motta es converteix en l’alter ego de “Tom Courtenay” o versions que vorejen l’spoken word com la que fa Duna Haller amb Nada Cerca. En fi, el sotabosc musical d’aquest país nostre esta d’enhorabona i l’Ira Kaplan més content que un gínjol.

Laura Peña