DE BOLOS AMB EN MAURICI. TANYA STEPHENS, FEBRER DE 2007

Aquesta setmana en Maurici recorda el concert que la reina del dancehall, Tanya Stephens, va oferir el 2007  a La [2 ] de l’Apolo. Un bolo que va poder acabar gràcies a ell. 

Com ja és ben sabut, el reggae i el dancehall jamaicà congreguen públic nombrós a casa nostra. Així va ser el 13 de febrer de 2007, quan Tanya Stephens es va presentar a La [2] de l’Apolo. En aquell moment, 13 anys enrere, era una de les sensacions del gènere. I, certament, ha quedat com una avançada als seus temps.

Tanya Stephens és una de les grans dames del dancehall

Referència absoluta d’artistes actuals

Acompanyada de teclats, baix, bateria i de dues coristes de declinació més aguda; va sortir a l’escenari armada amb la seva aclaparadora veu i amb moltes ganes de transmetre bones vibracions. De mica en mica, va anar desgranant el bo i millor dels sis discos que havia publicat fins aleshores, Rebelution (VP, 2006), l’últim d’ells i, conseqüentment, el motiu de la seva visita a Barcelona.

Una artista increïble, capaç de fer un tema reggae i després passar pel grime més primerenc per anar-se’n cap al soul o virar cap al hip hop però sempre, sempre, sempre amb el dancehall sempre com a eix central. Juraria que M.I.A. o Missy Elliot s’han passat forces tardes de diumenge escoltant els discos de la jamaicana, referència absoluta  d’artistes actuals com la nostra Bad Gyal.

L’amor per la música

Aquella nit de febrer jo estava a primera fila, a mà dreta mirant l’escenari. I aleshores va passar, va fallar un cable de corrent i, moment dramàtic, no anava la veu. El vaig canviar, en qüestió de segons, per un de reserva que vaig veure a un costat. La Tanya, tot assenyalant-me efusivament va dir: “no cal tenir estètica rasta per gaudir d’aquesta música”. Tot fent el símbol del cor amb les mans, va enviar-me un petó i va afegir: “és el que fa l’amor per la música”. Tothom va aplaudir i, bojament, va continuar la cançó.

Quan va acabar la peça ho va completar comentant: “mireu-vos bé aquest noi, que té barra lliure. Apunteu-m’ho al meu càrrec”. Tanya Stephens! Una de les reines del dancehall que encara té corda per a una bona estona (tot i que aquella nit, curiosament, va realitzar un set força breu, una justa hora i quart). 

Text: Maurici Ribera
Fotos: Arxiu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *