DE BOLOS AMB EN MAURICI. JULI BUSTAMANTE I FRED I SON, LEMON DAY 2013

El Lemon Day de Capellades és una joia de festival. És un d’aquells actes, de format petit, que cal mimar i tenir-ne cura. Aproximen cultura local i internacional amb molta estimació per la música. La Font Cuitora, on té lloc l’esdeveniment, també  juga un paper molt important per crear un clima d’allò més especial . 

El festival cada any porta un cartell d’allò més sucós, sent molts els moments fantàstics que ens ha donat al llarg de la seva història. Un dels que recordo amb més estimació és el pas per Capellades de Juli Bustamante. El seu disc Cambrers (Anec, 1981), em sembla una obra mestra.

Per a l’ocasió, Bustamante va actuar amb Fred i Son com a banda acompanyament. No se m’acut millors còmplices que aquest trio barceloní d’indie pop delicat i exquisit per aquesta icona del pop mediterrani. Van saber embolcallar el seu discurs aportant el sucre just i adient. Bons músics i millors persones que van fer brillar un repertori de luxe. 

Aquella edició, la del 2013, lluïa amb un cartell curull d’al·licients. Al costat de Juli Bustamante i Fred i Son van sobresortir noms com El Petit de Cal Eril, Mazes, Shield Your Eyes, Joaquín Pascual o Za!

Per cert, cal destacar que el fantàstic segell Discos de Kirlian, que va reeditar l’extraordinari Cambrers el 2018 en format vinil, aquell mateix 2013 va publicar Juli Bustamante i amics. Es tracta d’EP on el cantautor valencià revisa tres dels seus clàssics acompanyat de Doble Pletina, Renaldo & Clara i, evidentment, dels seus principals reivindicadors, Fred i Son