Tots diuen I love you

Maria Hein – (6 de novembre) Espai Mallorca

Això de Maria Hein és bellesa elevada al màxim exponent. Una d’aquelles veus que ressonen com un murmurejant raig de sol filtrant-se per la finestra un matí de dissabte. (Pen)Última revelació sorgida de l’inesgotable escena mallorquina, les cançons de l’àlbum del seu àlbum de debut, el captivador Continent i contingut (Hidden Track, 2021), van ser la banda sonora de la festa de celebració del vuitè aniversari de l’Espai Mallorca de Barcelona.

No gaire lluny de companyes generacionals com Maria Jaume i Carlota Flâneur, en algun lloc on conflueixen la influència de Ferran Palau (mestre metafísic que ha estat el productor i el responsable de les bateries del disc de Hein) i l’herència de Maria del Mar Bonet, Hein es va presentar en solitari a l’escenari del pis de carrer Diputació (un local amb una màgia especial que hauríeu de visitar).

Retrat de Maria Hein al concert a l’Espai Mallorca

Lluny de restar força a la interpretació, el vol sense banda d’acompanyament de Hein va insuflar emotivitat i sentiment a les seves composicions. Extremadament jove, extremadament talentosa, impossible no caure rendit a la seva proposta quan tanca els ulls i posa veu a peces de la delicadesa de ‘Sa teva presència’, ‘Aquell de març’, ‘Omplint un vuit’ o ‘Es teus ulls davant la mar’.

Text i fotos: Oriol Rodríguez