ESTRENEM EL VÍDEO “CANELA” DE MAMA DOUSHA

MAMA DOUSHA   és un productor de música en català que navega a través de la música electrònica i els sons més orgànics i naturals. Una proposta extremadament personal elaborada des d’un petit estudi del barri Poblenou. Estrenem el vídeo del seu nou tema, “Canela”, primer avançament del seu pròxim disc.

Com va néixer el projecte Mama Dousha?
Estava fent audiovisuals i vaig descobrir el món de les bandes sonores i com amb un ordinador pots sonar a orquestra o a banda. De fet, em va flipar i, sota el nom de Textures, vaig treure un disc de bandes sonores pop: Descendents del gat i l’ós (Autoeditat, 2017). Després de les bandes sonores vaig descobrir el que és produir amb un ordinador, i vaig passar de plugins de seccions de corda a plugins de sintes i amarar-me de conceptes de producció. Vaig començar a fer cançons simplement per experimentar. Això va desembocar en la creació del projecte: si jo gaudia tant aquella artesania musical que faig potser algú altre també. A més, el fet d’autoproduir-me m’estalvia els condicionants que suposa estar en un grup emergent implicació dels membres, gestions d’horaris, estudi de gravació…

Però sí que havies format part d’altres projectes, anteriorment.
Si d’uns quants: Dione, Jilguero, Clotildes, Sas Mash, Kid i el Cat, DGO Aparició en Vida i algun més… Tots projectes dels quals estic molt content d’haver estat. Sovint penso en què una mancança que té el projecte Mama Dousha és que no estic tocant amb un grup de gent, una cosa que em sembla clau en la interpretació musical. A veure si algun dia el projecte s’enlaira i pot comptar amb músics.

Mama Dousha. Foto Sergi Alcázar
Mama Dousha. Foto Sergi Alcázar

Quins eren i són els teus referents i principals influències?
No tinc una influència principal, compto amb una llista a l’Spotify on vaig afegint tot el que crec que pot ser referencial per al projecte, ja sigui una melodia vocal, un patró rítmic, harmonia, un so de sintetitzador, un color… La llista és bastant diversa, des de referents d’electro orgànic: Flume, Alizzz, Les Gordon, Emancipator; a cançons de bandes sonores: Howard Shore, RADWIMPS, James Horner; passant per grups com Eternity Forever, Tame Impala, Muse, Chon… I a tot això sumeu-li música clàssica: Ernest Bloch, Handel, trap: XXXTENTACION, JOEY BADA$$ el pop més mainstream, com Aitana o Justin Bieber… Un guitarrista que destaco però actualment no està a Spotify és Mateus Asato que ha influenciat molt en la meva manera de tocar i compondre.

Com definiries la teva proposta?
Podria dir que pop/electro/chill/ en català, però sobretot com un projecte musical fet des de l’estima per la música i la creació.

Quins objectius, somnis, desitjos t’has marcat amb Mama Dousha?
Un somni seria que Mama Dousha fos el motor principal dels meus dies, sobretot pel que fa a l’economia, per poder invertir les màximes hores en el que m’apassiona. Ara m’acontento amb fer que la meva música arribi al màxim de gent. Això i fer concerts on la gent ve a gaudir de la música que proposo.

Text: Oriol Rodríguez
Fotos: Seri Alcázar