La nova era de León Benavente

León Benavente (9 d’abril 2022) – Sala Barts
Instantània de León Benavente gaudient a la Sala Barts

El passat 9 d’abril, la Sala Barts es va omplir i vam poder gaudir en circumstàncies mig normals de la presentació del darrer àlbum de León Benavente: ERA (Warner Music, 2022). Un treball on mostren una nova era en la seva trajectòria. Ara bé, si parlem de la música que fan, la veritat és que no es pot categoritzar. León Benavente no deixa de reinventar-se i aposta tant per la música electrònica com pel ball, els recitals i tota mena de recursos que enriqueixen la seva performance. Això sí, sense deixar d’abraçar el rock de manual.

La nit va arrencar amb ‘Líbrame del mal’, ‘Di no a la nostalgia’, ‘Persona’ tres dels temes de ERA que van fer ballar al públic des del primer moment. León Benavente va fer de la nit una muntanya russa recorrent totes les emocions possibles. Des de l’eufòria fins a la nostàlgia. Un dels moments més emotius va arribar quan Abraham Boba amb el llibre a la mà recitava ‘Niño Futuro’ per homenatjar al compositor i músic Rafael Berrio. Aquesta peça va contrastar amb la seva música rock amb melodies enganxoses i les seves lletres àcides que reivindiquen la complicada realitat dels darrers temps.

Fotografia d’Abraham Boba davant de tot un públic entregat

Una de les coses més important, però, és com t’acomiades. I clar, si ho fas amb un tema que diu: “Hay que saber irse de una fiesta” és impossible no fer-ho bé. Amb el tema ‘Viejos rockeros viejos’ fan una autocrítica i admeten que no volen seguir el clixé de viejos rockeros viejos. Tot seguit, van interpretar els seus temes estrella ‘Tipo D’ i ‘Ayer salí’ on Abraham va baixar de l’escenari per cantar amb tot el públic. Gràcies al tècnic de so que el seguia per fer arribar el cablejat ho va aconseguir i la nit va acabar de deslligar l’eufòria entre els més grans i joves del públic per celebrar una verdadera festa. Si hi ha una banda que creix en directe aquesta és León Benavente.

Text: Esther Bonjorn / Fotos: Èric Altimis