La Col·lecció d’Error! Design (Xavi Forné)

Xavi Forné ha fet de la simbiosi entre disseny i música el seu motor de vida. Rere el nom de Error! Design ha il·lustrat portades i cartells de concerts per a bandes tan pepines com Metallica, Wilco, The Black Keys, Love of Lesbian, Guns ‘n Roses, Berri Txarrak, Van Morrison, Soundgarden, Mastodon, Red Fang, Russian Circles… Feina que ara ha recollit en el llibre 20 Years of Music Artwork.

Quin va ser el primer disc que vas tenir?

Que jo recordi, el casset de Rick Astley Hold me in your arms que em va regalar el meu pare en el meu aniversari l’any 1988 o 1989. El primer disc que em vaig comprar amb els meus diners va ser el casset Smash d’Offspring.

Quin disc no deixava de sonar mai al cotxe dels teus pares?

Los payasos de la tele o Parchís. El que fos per no emprenyar-los!

Quin és el disc que has escoltat fins a cremar-lo?

Live at Donington d’Iron Maiden.

Quin disc hauria de tenir tothom obligatòriament?

Un de clàssic que hauria de tenir tothom és el Wish you were here de Pink Floyd. Tot un incunable a què sumaria The Bed is in the ocean o Black Sabbath de Black Sabbath.

Quin és el teu dissenyador de portades favorit?

Va per èpoques, però el que sempre m’ha agradat és Storm Thorgerson Hipgnosis.

Per a quin grup t’hauria agradat dissenyar la portada d’un dels seus discos?

Bad Religion, per dir-ne un de diferent als anteriors.

Quin disc hauríem de comprar només per la portada?

Lift your skinny fists like antennas to heaven de Godspeed You! Black Emperor és un d’aquests que més enllà de la música, sí hauríem de tenir per la portada.

Un disc nostrat?

Borinot Borinot de Skatalà. A aquest li sumo qualsevol disc del Ferran Palau i Cants als Malsons de Tano! Són tres artistes ben diferents però tots ells ben nostrats.

L’últim disc o artista que t’ha fet esclatar el cap?

Més que un disc o artista recent, em vaig crear una llista a mitjans de 2021 de cançons d’una banda de punk alemanya que es diu Terrorgrüppe. La llista consisteix en el setlist del concert que vaig assistir la finals dels 90. Feien de teloners de No Fun At All. Vaig anar amb l’amic de sempre en aquella època, el qual va perdre la vida en un accident fa dos anys. Cada cop que escolto aquesta llista (Spotify diu que és el meu top 2021) em fa recordar en aquells moments. És guai!

Text: Oriol Rodríguex / Fotos: Arxiu Error! Design