LA FOTO DE LA SETMANA. KATIE MELUA

La meva experiència amb les cantants i els cantants de pop melòdic és més aviat escassa. De fet, només en tinc dues, d’experiències: una de bona i una de dolenta. Us explicaré primer la dolenta.

La revista de Los 40 Principales em van fer anar un dia a les instal·lacions de Ràdio Barcelona on una de les dives del Pop melòdic de finals del segle XX feia un mini-concert pels fans (una d’aquelles accions de màrqueting absurdes que mai he entès) A la porta m’esperava la guardaespatlles de Natalie Imbruglia. Era una dona-armari de dos metres amb la cara i el pentinat de Whoopi Goldberg, la seva germana dolenta.

De bon principi em va fer un marcatge a l’home impressionant i, mentre feia fotos de l’actuació de la Imbruglia amb els fans, m’anava escanejant amb la seva mirada. Quan va acabar l’actuació la dona-armari va perpetrar el seu maquiavèl·lic pla i em va fer ensenyar-li una per una les fotos que havia fet. Aquella era la meva primera càmera digital, encara era una tecnologia molt incipient. Vam estar discutint i va triar les fotos que li semblaven bé. Conclusió del dia: les cantants i els cantants de pop melòdic estan totes boges i tots bojos.

Katie Melua va fer veure que tocava el piano. Foto:Xavier Torres-Bacchetta

Un parell d’anys més tard em van encarregar anar a retratar a una cantant de pop melòdic que amb els seu segon disc, Piece by Piece (Dramatico, 2005), ho estava petant molt: Katie Melua. Per culpa de la meva experiència anterior no les tenia totes, però un cop vaig parlar amb el seu mànager i ens vam posar d’acord tot va anar sobre rodes.

Érem al bar d’un hotel de les Rambles que tenia un petit piano i allà vam fer les fotos. La Katie va aparèixer tota tímida. Mentre la fotografiava li vaig preguntar si l’havia tocat mai, el piano. Em va dir que no i ens vam posar a riure. Conclusió del dia: Les cantants i els cantants de pop melòdic son molt majas.

Text i foto: Xavier Torres-Bacchetta, editor gràfic de Música Dispersa.