GALERIA: GOSSOS, 25 ANYS EN DIRECTE A L’AUDITORI

2 de maig de 2018. Avui és un dia especial i ple de nervis. Avui, a l’Auditori de Barcelona, comencen les proves de so del que serà el concert de celebració dels 25 anys dels Gossos i que se celebrarà demà al mateix escenari.

A les 15.00 hores hem quedat l’equip per començar a prepara-ho tot: tècnics, backline, músics, fotògraf… Tots allà, concentrats, per tal que la festa de demà surti a la perfecció. Una festa que reunirà a més de 2000 persones i que, no ens enganyem, tindrà un toc nostàlgic.

Fa 10 anys érem al mateix escenari celebrant els 15 anys (com passa el temps!), però a més, el grup ja ha anunciat que aquesta serà l’última gira abans d’una aturada indefinida. Fins al desembre hi haurà algun altre concert, però aquest serà enregistrat per a un futur DVD i tots sabem que avui és el gran dia.

Mentre els tècnics no paren de muntar tot l’escenari, els músics aprofiten per contestar els milers de whatsapps que reben aquests dies, preparar les seves guitarres, mirar l’Auditori buit i imaginar-se’l ple a besar…

També comencen a arribar els primers convidats que hi haurà demà. Ja hem dit que serà una nit especial i segurament es podria catalogar com a màgica. Aquest no serà un concert normal dels Gossos: durant els últims mesos han estat preparant amb molta il·lusió aquesta nit.

Han contactat amb molts amics i tots ells han acceptat la proposta encantats. Imagino que no tots els grups poden celebrar els 25 anys sobre els escenaris i que quan un amic et demana de col·laborar en un esdeveniment així, difícilment t’hi pots negar.

Els grups convidats són molts i variats: SSM Big Hand (el grup de percussió corporal d’en Santi Serratosa, bateria dels Gossos), Els Amics de les Arts, Lax’n’Busto (amb en Pemi Fortuny com a cantant), Txarango, Blaumut, Ramon Mirabet, Judit Neddermann, Sopa de Cabra, el Cor Infantil Geriona i Macaco. Tots aquests músics ompliran l’escenari de la Sala Pau Casals de l’Auditori de Barcelona.

Visita la Galeria:

Gossos-1

Image 1 of 35

3 de Maig de 2018. Si ahir el dia era especial i ple de nervis, avui el dia passa a la categoria d’histerisme. Hem quedat tots a les 17.00 hores per acabar de fer els preparatius. Roger Farré, baixista del grup, ha estat l’encarregat de produir i dirigir l’escenografia del concert i els vídeos que s’han gravat especialment per a reproduir-los entre cançó i cançó.

S’han gravat amb actors de luxe com Joel Joan, Pere Arquillué, Anna Sahún, Elisabeth Casanovas o els músics Dani Rifà i Jorge Drexler. Cal destacar que el vídeo del bo d’en Drexler no va arribar a les mans del grup fins a dues hores abans de començar el concert!

És maco veure com als passadissos es van trobant els grups i xerren de les seves coses, prenen unes cerveses i comenten “batalletes”. Mentrestant, a uns televisors dels mateixos passadissos, es pot veure com l’Auditori es va omplint de gent i xivarri. Això està a punt de començar i els Gossos ja estan al camerino vestint-se per a l’ocasió. Ara sí… comença l’espectacle!

Text i Fotos: Àlex Carmona