Torna el FiM de Vila-seca i aquests son els concerts que no us podeu perdre

Mica en mica anem recuperant la (vella) normalitat i amb ella retorna la música en directe, el festivals i la fira. Un calendari d’imperdibles cites musicals on, per ser la responsable de donar el tret de sortida de la temporada, destaca la FiM. Des de divendres i fins diumenge, la fira de música de Vila-Seca reunirà als seus escenaris les millors propostes emergents de la nostra escena musical. En una agenda de bolos que sembla haver estat modelada per la redacció de Música Dispersa, si ens busquen segur que ens trobareu en algun d’aquests concerts. 

Ariana Abecasis (Dissabte8 de maig, 19:00h) – Castell Escenari Gran

En un context en el qual cada vegada serveix de menys l’ús de les etiquetes i dels estils musicals, sorgeix la música d’Ariana Abecasis. Amb un estil personal, eclèctic i únic,Ariana BecasispresentaAdiós, no es para siempre, un primer disc en el qual fusiona el soul electrònic minimalista, amb el trap i el latin. Un disc que destaca per la contundència amb la qual la proposta es presenta, sense fissures i amb una qualitat aclaparadora.

B1n0 (Divendres 7 de maig, 19:30h) – Castell Escenari Gran

Per entendre l’escenari on  b1n0  concep i dóna vida a les seves cançons haurem de viatjar a zones del nostre cervell on les paraules són colors i on els nostres pensaments s’expandeixen i es contreuen de manera infinita, en espiral, una vegada i una altra. El duo format per Emili Bosch i Malcus Codolà, continua el seu llegat amb bi, el seu nou EP, on trobarem cançons més rodones, més directes, que potser s’allunyen de l’etiqueta més purista de l’electrònica, però que obren camí a una utopia on els gèneres musicals es desdibuixen. Per a l’actuació a la FiM comptaran amb les veus de Nuria Graham, Meritxell Neddermann i PHOAC

Carlota Flâneur (Divendres 7 de maig, 18:30h) – Parc de la Formiga

Carlota Flâneur es presenta per primer cop amb Brains , un EP debut on ens mostra un univers càlid, on els sentiments i els pensaments es manifesten sense filtres, amb senzillesa i amb amor i on no fa falta aparentar sinó que és suficient amb ser-hi, amb existir. Carlota Flâneur fa cançons pop que resulten delicades i impecables i que apel·len a una dolçor nostàlgica. Tota una paleta de colors pastels on Carlota es mou amb lleugeresa i amb una evident seguretat.

 

Cine Nuria (Dissabte 8 de maig, 11:30h) – Castell Escenari Petit

Cine Nuria, el duo format per Fernando Herrero i Leo Rey, són fidels militants d’un dream pop lleuger, atractiu i refinat, que s’inspira en el cel i en la imatge bucòlica de la mar mediterrània i que s’expressa mitjançant senzilles guitarres i melodies que resplendeixen. Año Luz, el seu nou EP, és una nova mostra de talent, en la qual ens parlen de la lluentor i la cruesa de les relacions humanes a través dels seus ritmes pop.

Gebre (Dissabte8 de maig, 20:00h) – Parc de la Formiga

La música de Gebre oscil·la entre melodies pop assolellades i guitarres punxants, amb molta energia, d’aquestes que recorden al millor indie rock dels noranta. I entre riffs de guitarres sobresurt la veu, que ens parla de les vivències del dia a dia, fent un homenatge al mateix pas del temps. Aleix Ferrús, Adrià González, Dani Cervera i Llorenç Coca formen Gebre i ens presenten Riu Amunt, el seu primer LP. Visca el sud!

Kids From Mars (Divendres 7 de maig, 20:30h) – Parc de la Formiga

Com el seu nom indica, Kids from Mars semblen arribats d’un altre planeta. Malgrat la seva curta edat, es decanten per un estil que barreja el indie, el pop i l’electrònica, però sense deixar de costat l’escena urbana, en la qual també es mouen de forma molt còmoda. Amb diversos hits manufacturats i diversos milers de legions de fans no sols sorprèn la seva música, també ho fa la seguretat amb la qual Kids from Mars es mouen en l’escenari. Ara arriba el seu esperat disc de debut, 18, en el qual continuen fent gala de cançons enèrgiques, elegants i extremadament madures.

Lucia Fumero (Divendres 7 de maig, 18:00h) – Castell Escenari Petit

La música de Lucia Fumero està influenciada per estils d’arreu i és, d’aquesta manera, com aconsegueix un caràcter propi, amb molta vitalitat i aire fresc. Habitual pianista d’altres formacions, ara estrena el seu propi projecte amb Universo normal, el seu primer disc, on s’arrela al folklore, però, on al mateix temps, es transforma a través d’un bagatge que ha consolidat mitjançant la música clàssica i el jazz.

 

Maria La Blanco (Dissabte 8 de maig, 17:00h) – Castell Escenari Petit

La música de Maria La Blanco presenta una varietat d’influències musicals que transiten entre els ritmes llatins, la música mediterrània i el flamenc, amb pinzellades de bossa nova o funk. Cantautora, el seu primer disc, recopila cançons que evoquen felicitat i eufòria, però també dubtes i conflictes, al mateix temps que reivindiquen temes socials, com la diversitat i la igualtat. Tot això amb una exquisida naturalitat que es reflecteix tant en les lletres com en la música, la interpretació i la personalitat de Maria La Blanco.