Estrenem en exclusiva “Infinite Scroll”, avançament de l’EP de debut de Genís Bagés

El pròxim 19 de març Genís Bagés debutarà en solitari amb l’EP, Infinite Scroll, treball amb què el bateria de Renaldo & Clara explora els límits del seu instrument en convergència amb l’electrònica. Primer avançament del disc, avui ens descobreix el seu primer i homònim single. Una nova exclusiva de Música Dispersa. Entrevistem el músic de Flix perquè ens doni més detalls d’aquest vol per lliure i sense companyia. 

Com neix, d’on sorgeix la necessitat de llençar-te en solitari?
Tot i que era una idea que portava dins des de feia molt de temps, no va ser fins just fa un any, i a causa del confinament, que em vaig centrar en el projecte. El fet de passar molta estona a soles amb el meu instrument sense poder tocar amb més gent, va resultar ser una excusa fantàstica per començar a investigar tots els recursos que la bateria i l’electrònica em podien oferir.

La teva ja és una trajectòria força extensa, havent col·laborat amb molts projectes.
He tingut la sort de tocar amb músics de molta qualitat i de molts estils diferents. I de tots he après moltíssim. Actualment Renaldo & Clara, juntament amb La Mano del Marciano, són les meves bandes principals.

Quins eren i són els teus referents i principals influències en el teu vol sense companyia?
Vaig partir des d’un inici de bateristes que m’agradaven i veia que també tenien projectes en solitari, com Deantoni Parks o Eli Keszler. Amb el temps, però, m’he anat xopant d’altres estètiques i personalitats, com les de Daniel Lanois o Chris Hunt.

Com definiries la teva proposta?
És una recerca, un viatge de sonoritats que veuen de l’element més primitiu, en el bon sentit de la paraula, de la música, el ritme. Amb l’ajuda i l’experimentació al voltant de diferents dispositius electrònics intento crear el meu món sonor.

Marcel Bagés
Genís Bagés, bateria de Renaldo & Clara, debuta en solitari amb l’EP Infinite Scroll. Estrenem en exclusiva el vídeo del primer single. Foto: Ireneu Visa

“Infinite scroll” és l’avançament del teu primer treball en solitari. 
Exacte, és l’avançament i alhora títol de l’EP que sortirà el pròxim 19 de març. La gravació va ser un procés fantàstic que es va portar a terme als estudis de gravació Aclam Records de Barcelona, actualment un dels estudis de referència de casa nostra.

De quins col·laboradors t’has envoltat?
Els músics i productors: Marcel Bagés i David Soler han estat pràcticament des del primer minut al meu costat. Ha estat un honor treballar amb ells i veure com formen un tàndem increïble que emana creativitat per tots costats. Treballar al costat d’en Marcel i en David em va donar l’oportunitat de plantejar-me cada sonoritat que buscava. A mesura que intercanviàvem idees i fèiem proves a tall d’experimentació i aprenentatge constant vam anar creant els temes.

Rere “Infinite scroll” s’amaga un concepte molt interessant. 
Conceptualment, el flux continu de la interfície scroll infinit, que permet crear material web constantment, n’és el punt de partida. Veig una connexió molt forta entre la sensació cíclica que generen certs patrons rítmics i sonoritats amb el sentiment d’addicció als dispositius mòbils

Quins objectius, somnis, desitjos t’has marcat amb la teva carrera en solitari?
El principal objectiu és aprendre i créixer com a músic, alhora espero que el màxim de gent possible gaudeixi dels resultats. Això presentar-ho en directe a tot arreu on em deixin.

Hauríem de començar a reclamar tota l’atenció que us mereixeu tots els artistes magnífics que esteu sortint els darrers anys de les terres de l’Ebre. 
Realment hi ha molt talent, a les Terres de l’Ebre. A poc a poc crec que el públic general els va coneixent més i això és d’agrair.

Text: Oriol Rodríguez / Fotos: Ireneu Visa