Una “deliccatessen” de funk i soul retro

Curtis Harding (27 de febrer 2022) – Sala Razzmatazz 2
Curtis Harding tocant la guitarra durant el concert

Després d’una llarga aturada forçada per la pandèmia, el soulman estatunidenc Curtis Harding es presentava el passat diumenge 27 de febrer a la sala Razzmatazz juntament amb una banda molt polivalent i versàtil. Tot i que inicialment estava programat per la sala 1 van moure el concert a l’escenari de la sala 2, poc a poc la gent s’anima a tornar als directes.

Curtis començava el concert amb un dels temes del segon disc ‘Welcome to my world’. Seguidament, van sonar temes com ‘Hopeful’, ‘Can’t hide it’ on es va acompanyar de la pandereta i ‘The One’. Del seu segon àlbum també es van poder escoltar els temazos:  ‘Go as you are’, ‘Face your fear’ i ‘On and on’. Un dels moments estrella de la nit va arribar amb un dels temes més populars: ‘Need Your Love’ que acompanyava a tot el públic a moure’s i cantar. Durant el concert va tocar les cançons més antigues combinant-les amb el segon i tercer àlbum: If Words Were Flowers (2021), tot i que només vam poder gaudir de ‘Hopeful’, ‘Can’t hide it’, ‘The one’ i ‘With You’. No va quedar cap dubte, però, de la qualitat musical del solista, representada especialment, pels seus falsets i per la varietat d’instruments que va tocar com la guitarra i la pandereta. A més de la seva presència damunt l’escenari que era professional i seria. Juntament amb la banda de músics dels quals destacava el teclista, saxofonista i flautista, precisament per la seva polivalència tocant tots aquests instruments i pels solos que es marcava que van tenir una agradable rebuda per part del públic que es va quedar amb ganes de més.

Detall dels mocasins old school que portava Curtis Harding

La banda sonava molt sòlida i, tot i que tocava en directe, per moments semblava que estiguessis al menjador de casa teva escoltant un disc seu… una delícia! La finesa amb què el tècnic de so va equalitzar el directe ens va deixar bocabadats. Curtis s’acomiadava amb el tema ‘Cast away’, però tornava a aparèixer a l’escenari per petició del públic que es va deixar emportar pel seu retro soul i funk.

Text: Esther Bonjorn / Fotos: Eric Altimis