Pegasus: sons de fusió per a l’Apocalipsi final

Aquest 2021 està sent un any de comiats definitius. Al món del jazz juntament amb La Locomotora Negra el gener, el Festival de Jazz de Barcelona ha estat el marc de l’última actuació del mític grup de jazz-fusió Pegasus.

L’Apocalipsi final és el nom amb què es van presentar per fer aquest últim concert en format de quintet i amb uns convidats de luxe. Ja fa més de 40 anys que s’ho han passat més que bé tocant plegats els amics Santi Arisa a la bateria, el baixista Rafael Escoté, el guitarrista Max Sunyer i Josep Mas Kitflus als teclats (el quartet original) a més del percussionista Dan Arisa -fill del Santi Arisa-.

Pegasus-Carles-Benavent-scaled

Image 1 of 5

Durant dues hores van fer un repàs als temes més destacats de tota la seva discografia. Repertori que van decodificar amb l’aparició estel·lar de convidats de la talla del guitarrista David Palau, el pianista Manel Camp, el genial baixista Carles Benavent (quina energia i quin solo al tema “Retalls”) i el bateria Salvador Niebla. Tota una demostració que amb 70 anys, i tot i estar jubilats (altre cop el quartet original), tenen una força envejable i un gran ofici.

La fi de festa va arribar amb el seu mític tema “Transmediterrania Express” amb tots els convidats dalt l’escenari. Un bon record com a punt final d’un grup pioner al nostre país. Com va dir Santi Arisa en un moment de la vetllada: “Això de fer-se gran és una merda!”.

Text: Pere Pardo / Fotos: Xavi Torres-Bacchetta