DE BOLOS AMB EN MAURICI. SUBTERRANEAN KIDS. MANRESA, 1991

…Continua de l’episodi 1.

Acte seguit de veure Los Salvajes, dins dels actes de La Festa Major de Manresa de 1991, vaig baixar les escales de la plaça Mil-Centenari en direcció al carrer. Amb aquestes que allà mateix vaig veure un cartell que anunciava una actuació aquella mateixa nit de Subterranean Kids a un Ateneu. Vaig trucar als pares des d’una cabina, preguntant si podia quedar-me estona més, que anava a un altre concert. Van dir que sí i cap allà vaig dirigir-me.

Tinc un record ben borrós del lloc exacte on va tenir lloc l’actuació. Molta gent m’ha confirmat que, com jo intuïa, eren unes estances de l’Ateneu Les Piques. I si no, era ben a tocar. La mitjana d’edat del era entre 18 i 25 anys, però tot i així, seguia cridant l’atenció per ser massa petit. La gent al·lucinava que estigués per allà, tan jovenet, tard i sol. Recordeu que només tenia 11 anys i que cap amic m’havia volgut acompanyar i els que havien volgut no tenien pares tan permissius.

El nom de Subterranean Kids em sonava d’alumnes de cicle superior de l’escola. I també de que me’n parlés el  meu germà Miquel, sis anys i mig més gran que jo. Recordo pogos, energia, stage diving i cerveses volant. Un ambient molt maco i un concert molt intens. Sí, va ser un bon concert, o això bonament recordo, amb cançons plenes de força i contundència. Vaig voler agrair el bolo al grup i en acabat vaig donar la mà al Boliche, l’entranyable bateria de la banda. Anys després vaig fer fer-me client assidu d’Outline Records, la botiga de discosal Carrer Sitges regentada pel propi Boliche. Una època en què també vaig fer amistat amb en Pep, guitarrista original de Subterranean Kids . En una de les nostres xerrades em va confirmar que aquell estiu de 1991 ja no estava al grup. 

Es van fer l’1 i poc de la matinada. Vaig trucar als pares i em van venir a buscar. Va ser l’inici d’una vida dedicada a la música en viu.

Text: Maurici Ribera
Foto: Arxiu BCore