Barnasants impulsa el projecte Retrobar, la primera xarxa cultural d’autor d’escala euroregional.

El cartell dissenyat per Gilles Conte, replega els noms dels quatre artistes seleccionats;  Marina Rossell (Catalunya), Anna Ferrer (Menorca), Eric Fraj (Occitània) i Pere Figueres (Catalunya del Nord).  Els quatre artistes faran una gira pels territoris d’Occitània, Catalunya i les Illes Balears per normalitzar l’intercanvi cultural entre aquests.
Anna Ferrer presentarà el seu projecte, ‘Parenòstic’

En el cas de la cantautora penedesenca Marina Rossell presenta el seu 25è treball discogràfic 300 crits (SatéliteK , 2021) on parla de la necessitat de sobreviure en temps maleïts i peces traduïdes al català tan especials com ‘Je ne regrette rient’ (Édith Piaf) o ‘Avec le temps’ (Léo Ferré) formen part del seu repertori. Una de les altres presentacions és la jove maonesa Anna Ferrer que acaba d’estrenar el seu darrer espectacle ‘Parenòstic’. El tercer seleccionat és el cantautor occità Eric Fraj que celebra els 50 anys damunt els escenaris amb el que serà el seu nou treball antològic, La vida. El músic de mare flamenca i pare occità originari d’Alcoi estrenarà al festival les 32 cançons en occità, català, castellà i francès del seu nou àlbum. Sempre fidel tant a l’eclecticisme musical (tango, reggae, blues, jazz, flamenc) com poètic (Villon, Lorca, Bodon, Vaqueiras), s’acompanyarà de la guitarra, tamborí i palmes de Morgan Astruc. L’estrena serà el 20 de març al Harlem Jazz Club, dins del Barnasants, on també podrem veure el cantautor Pere Figueres màxim exponent i de la nova cançó a la Catalunya del Nord i defensor de l’especificitat i la identitat culturals i lingüístiques a través de les seves cançons.

Aquest migdia han presentat el projecte de gira amb la presència de Marina Rossell, Anna Ferrer i Eric Fraj acompanyats del director artístic del Barnasants Pere Camps. Han destacat la importància d’unir amb el poder de les cançons el territori de l’euroregió Pirineus-Mediterrani que comprèn Catalunya, les Balears, la Catalunya Nord i Occitània.

Els quatre artistes recorreran el Teatre de Tolosa, el Teatre des Born de Menorca, Tolosa de Llenguadoc, entre d’altres.

Text: Esther Bonjorn / Fotos: Xavi Torres-Bacchetta